22 december 2011

24 aug 2011

Het einde van het jaar is een vanzelfsprekend moment om even terug te blikken op de afgelopen tijd. Voor ons is dat vooral terugkijken op het werk in Kenia, dat in 2011 steeds meer gestalte heeft gekregen. De samenkomsten met onze vrouwen, en die met de jongens, zijn inmiddels niet meer weg te denken. Er is steeds meer structuur gekomen, en dankzij de hulp en betrokkenheid van zoveel mensen om ons heen, staat ons project inmiddels als een huis.

Kavel kopen

‘Als een huis’. Dat was figuurlijk bedoeld, maar als we vooruit durven kijken, kan dat zeker realiteit worden: dat AltijdGenoeg ook letterlijk mag gaan bouwen, aan een rehabilitatiecentrum annex opvanghuis.
In november is voor AltijdGenoeg een collecte gehouden t.g.v. de Dankdag. De Noorderkerk, Maranathakerk, Petrakerk, Immanuelkerk, CGK de Bron en de Fontein (alle uit Bunschoten-Spakenburg), en de GKV Eemdijk, hadden een gezamenlijke opbrengst van wel 10.292 euro!
Vervolgens kregen we gisteren kregen, tot onze grote verbazing en blijdschap, een cheque overhandigd van Van Halteren Infra. Dit bedrijf besloot dit jaar het geld voor relatiegeschenken te doneren aan AltijdGenoeg!
Zoals we in de vorige nieuwsbrief al vermeldden, zijn we druk bezig met de aankoop van land; we zijn in gesprek met een advocaat en we zijn bezig om fondsen te werven om de aankoop te kunnen financieren. Mede dankzij deze royale collectes en schenking zullen we binnenkort onze eerste aanbetaling kunnen doen.
Mocht u interesse hebben, en nog een bestemming te zoeken voor uw eindejaarsgift, aarzel niet om met ons contact op te nemen!

Overlijden van Paul

Wat ons - nog kort geleden - behoorlijk van ons stuk heeft gebracht is de dood van een van onze jongens. Paul was 15 jaar en, hoogstwaarschijnlijk vermoord, op een dag dood gevonden door zijn vrienden. Een passende begrafenis was helaas niet mogelijk, omdat de politie zijn lichaam had opgeeist, en alleen familie aanspraak kon maken.
Tijdens de bijeenkomsten met de jongens was deze gruwelijke gebeurtenis hét onderwerp van gesprek. Zij waren zó geschrokken, dat ze zich echt bewust werden hoe onveilig hun leven op straat is. Het mooie is dat wij daardoor wel zes jongens weer bij familie hebben kunnen onderbrengen!
Wellicht was een moeizame thuissituatie wel de reden voor veel van deze jongens om te gaan zwerven, maar na deze schok is alles beter dan op straat te slapen.

Politieke situatie

De veiligheid in Kenia staat de laatste maanden flink onder spanning, sinds de onrusten rond de Somalisch-Keniaanse grens. Dit legt beslag op het hele dagelijkse leven. In Nairobi behoren gewapende soldaten inmiddels tot het straatbeeld, en de aanvoer van levensmiddelen is niet altijd gegarandeerd. Zo hebben we twee weken niet kunnen koken, omdat het gas op was (gastanks kopen we bij het benzinestation, maar in de wijde omtrek waren die niet meer te krijgen)!
Ook als we er zelf op uit gaan, zoals een uitje naar Ngong Hills, is het ‘normaal’ om je te laten chaperonneren door een bewapende bewaker:

Onze wens...

Vanaf ons tijdelijke verblijf in Amsterdam (in januari pakken we ons werk in Nairobi weer op) willen we iedereen heel hartelijk danken voor alle steun en betrokkenheid in 2011. En onze wens voor ieder van jullie is: hele gezegende kerstdagen en voor het nieuwe jaar alle goeds en gezondheid!
Gods zegen,
Esther & JanJaap, Jesse en Vera Goudsbloem

PS: We hebben in Nairobi sinds kort een eigen postadres:AlwaysEnough Ltd.
50688 - 00100
NAIROBI - KENYA

Commentaar

Commentaar toevoegen